Met volle kracht vooruit op het Rekreaasjekongres

Ruim 250 bezoekers trok het Rekreaasjekongres op maandag 12 december in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. Er was veel belangstelling voor de plannen vanuit de Provinsje, Merk Fryslân en Leeuwarden-Fryslân 2018. Een inzage in het programma van CH2018 gaf meer duidelijkheid voor de Friese recreatieve ondernemers.

Het Kongres had veel aandacht voor CH2018. De impact en de kansen voor de ondernemers werden benoemd o.a. door gedeputeerde Klaas Kielstra die zorgde voor de aftrap. De provincie biedt een Kennisprogramma Recreatie & Toerisme Friesland, om de ondernemers met vouchers ondersteuning op het gebied van kennis te bieden richting CH2018.

Merk Fryslân zet de komende jaren in op focus, een gerichte marktbewerking om de toerist te bereiken en te verleiden met een bezoek aan de provincie. Focus aanbrengen in alles wat gedaan wordt en keuzes maken in doelgroepen. De nieuwe visuele identiteit, Friesland style genaamd, werd gepresenteerd door Martin Cnossen en kreeg veel complimenten van de ondernemers.

Lieven Bertels presenteerde het hoofdprogramma van CH2018 met ca. 45 grote projecten, van tentoonstellingen en theater tot landschapskunst, familiespektakel, een jeugd-muziek festival en een project rond de grutto. The Giants zijn één van de spectaculaire trekkers: grote reuzenpoppen van maar liefst 14 meter hoog die een aantal dagen te zien zijn in Leeuwarden. De projecten zullen voor 50% in Leeuwarden zijn en voor 50% elders in de provincie plaatsvinden.

De boodschap van de dag was: zorg er voor dat je klaar bent om al die extra toeristen te ontvangen in 2018. Doe er nu al je voordeel mee, vertel je vaste gasten  welke evenementen er komen. Want voor iedereen is het de moeite waard te komen in 2018!

Klik hier voor een sfeerimpressie van het Rekreaasjekongres