Merk Fryslân laat scholen en studentenverenigingen watersport ervaren

Wie Friesland zegt, zegt water. Maar het aandeel jongeren dat in aanraking komt met watersport is beduidend lager dan het aandeel oudere mensen. Op 23 september organiseerde Merk Fryslân in samenwerking met Ottenhome Heeg daarom een “Watersportdag”, speciaal bedoeld om de Friese watersport onder jongeren te promoten. Bijna 20 coördinatoren van verschillende opleidingen, hogescholen en studentenverenigingen in Nederland namen de uitnodiging aan om de Friese watersportbeleving zelf te ervaren. Naast zeilen en sloepvaren stonden ook trendy watersporten als suppen en flyboarden op het programma. Met dit event wil Merk Fryslân de coördinatoren verleiden watersportactiviteiten in Friesland voor groepen studenten te gaan organiseren.

De bijna 20 deelnemers werden ontvangen in het zeilcafé van Ottenhome. Daarna startte  het moderne watersportprogramma dat inspeelt op de hedendaagse watersportvoorkeuren van jongeren. Onder andere een flyboard clinic, kanovaren en stand-up paddling op het Heegermeer kwamen aan bod.

Na een stevige lunch mochten de deelnemers kiezen uit het varen met een Valk, Schouw of Sloep om zo kennis te maken met deze meer traditionele watersporten. Na anderhalf uur varen werd er verzameld op het eiland de Rakkepolle op het Heegermeer om vervolgens af te sluiten met een clinic banaanvaren. Na deze sportieve watersportdag werd er geëindigd in de haven van Ottenhome waar er ruimschoots de gelegenheid was om kennis te maken met de organisatoren en marketeers.

Merk Fryslân kijkt terug op een zeer geslaagde dag met enthousiaste deelnemers en organisatoren. Wij hopen in de toekomst de nieuwe generatie watersporters te mogen ontvangen op de Friese wateren!